kanaalreiniging

Kanaalreiniging

Een luchtbehandelingsinstallatie, ventilatie of airconditioning is in moderne gebouwen essentieel. Deze installaties zorgen voor de benodigde ventilatie en helpt de lucht continue te verversen voor een aangenaam binnenmilieu, maar zijn echter vatbaar voor verontreiniging door stof, vuil en micro-organismen. De luchtbehandelingskasten en de luchtstroom langs de kanalen, kunnen vervuild of verstopt raken.

Vervuiling in de luchtkanalen zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in het gebouw flink achteruit gaat.
In de lucht hangen kleine stofdeeltjes en bacteriën die tot gezondheidsproblemen kunnen leiden bij gebruikers van het pand. Als gevolg leidt dit tot een hoger ziekteverzuim en een lagere productiviteit.

De luchtkwaliteit wordt flink aangetast door deze rondvliegende stofdeeltjes. Bij onvoldoende ventilatie blijven de deeltjes hangen en kunnen deze in de longen van de gebruikers van het pand terechtkomen.

Vooral in vochtige ruimtes die niet voldoende worden geventileerd kunnen bacteriën en schimmels zich eenvoudig verspreiden.

BioLab kan door middel van een kanaalreiniging de ventilatie op professionele wijze reinigen en de luchtkwaliteit in het pand verbeteren.

Het reinigen van ventilatiekanalen is een uitgebreide klus die door professionals moet worden uitgevoerd. U wilt zeker zijn dat ieder onderdeel van de reiniging maximaal wordt uitgevoerd en dat alle ventilatiekanalen worden gereinigd. Kanalen waar een verhoogd risico op schimmels en bacteriën aanwezig is moeten zeer grondig worden schoongemaakt en hier zijn de juiste middelen voor nodig. Wij onderzoeken vooraf of dergelijke kanalen bij u in het pand aanwezig zijn.

Wij kunnen het ventilatiekanaal reinigen met speciale borstels en luchtslangen. Gedurende de reiniging schakelen wij uw ventilatie tijdelijk uit om te voorkomen dat stoffen zich verder kunnen verspreiden. Alle lucht gaat via een afzuigventilator naar buiten om tegen te gaan dat schimmels en bacteriën zich in de lucht kunnen verspreiden.

BioLab voert de reiniging grondig uit. Zo kunnen wij verzekeren dat ieder ventilatiekanaal gereinigd wordt. Uw ventilatiesysteem functioneert na de reiniging weer als nieuw en alle gezondheidsrisico's die invloed hebben op de luchtkwaliteit zullen zijn bestreden. Wij sluiten alle systemen na de reiniging weer voor u aan zodat u direct kunt genieten van schone lucht. Tevens wordt een schriftelijke rapportage aan u uitgebracht. Samen met de rapportage ontvangt u een eventueel verbeteradvies naar aanleiding van het betreffende onderzoek.

Het is in Nederland wettelijk verplicht om uw ventilatie te laten reinigen om zo gezondheidsrisico's te voorkomen.

Ieder pand vereist een andere aanpak bij het reinigen van het ventilatiekanaal. Wij stellen voor ieder pand een op maat aanpak op om alle problemen zo spoedig mogelijk te verhelpen. Wanneer wij uw ventilatiekanaal reinigen letten wij onder andere op  gezondheidsrisico's die op dit moment aanwezig zijn. Door uw luchtkwaliteit te meten kunnen wij aangeven of er aanvullende risico's spelen.

Het is belangrijk om uw ventilatie frequenter te laten reinigen. Door iedere drie tot vijf jaar de ventilatie te reinigen worden ophopingen van stof voorkomen en krijgen schimmels geen kans om te groeien. Voor luchtbehandelingssystemen in gebouwen met weinig verontreiniging raden wij een periode van 10 jaar aan.

Maar het grootste resultaat van de reiniging van ventilatiekanalen is de mogelijkheid om beter te kunnen ademhalen in uw pand. Mensen die hiervoor kampten met ademhalingsproblemen in het pand ervaren na een grondige reiniging vaak niet langer problemen. Zo kunt u een betere omgeving voor gebruikers van uw pand realiseren en de gezondheidsrisico's zo veel mogelijk beperken.

Door de ventilatiekanalen te reinigen zorgen wij ook voor een lager energieverbruik tijdens de wintermaanden. De ventilatiekanalen verzorgen de stroom van warme lucht door uw pand, maar door de dikke lagen stof in de kanalen kan de warme lucht zich vaak niet goed verspreiden. Het energieverbruik ligt gedurende deze maanden aanzienlijk hoger wanneer de kanalen verstopt zijn. Laat BioLab uw ventilatiekanalen reinigen en wees verzekerd van een goede doorstroom van warme lucht tijdens de wintermaanden.

Bij BioLab bent u aan het juiste adres om het reinigen van ventilatiekanalen op de meest efficiënte wijze te laten uitvoeren. Wij sturen onze deskundigen naar uw pand. Zij zullen na een vooronderzoek naar de luchtkwaliteit kunnen aangeven welke werkzaamheden nodig zijn om de ventilatiekanalen te reinigen.

Overige diensten voor een gezond binnenmilieu:

 • microbiologisch onderzoek

  Microbiologisch onderzoek

  Wanneer er sprake is van een verontreinigd binnenmilieu neemt het risico op gezondheidsklachten of ziekteverzuim bij gebruikers van het gebouw sterk t...

  Meer informatie
 • CO2 duurmeting

  CO2 duurmeting

  Koolstofdioxide (chemische formule CO2) is een kleurloos en reukloos gas dat van nature in de atmosfeer voorkomt. De atmosfeer van de aarde bevat tege...

  Meer informatie
 • luchtdebietmeting

  Luchtdebietmeting

  Gebrekkige ventilatie is een belangrijke oorzaak van een slecht binnenklimaat. Bij onvoldoende ventilatie op de werkplek zorgt dat de productiviteit e...

  Meer informatie
 • fijnstofmeting

  Fijnstofmeting

  Fijnstof is een verzamelnaam voor in de lucht zwevende deeltjes, kleiner dan 10 micrometer, van verschillende herkomst en chemische samenstelling. Het...

  Meer informatie
 • camerainspectie luchtkanalen

  Camera-inspectie luchtkanalen

  Ventilatiekanalen welke onderdeel zijn van luchtbehandelingssystemen kunnen in de loop der jaren sterk vervuild raken. Stof, vuil en micro-organismen ...

  Meer informatie
 • kanaalreiniging

  Kanaalreiniging

  Een luchtbehandelingsinstallatie, ventilatie of airconditioning is in moderne gebouwen essentieel. Deze installaties zorgen voor de benodigde ventilat...

  Meer informatie
 • desinfectie luchtbehandelingkast

  Desinfectie luchtbehandelingskast

  De resultaten van een binnenmilieuonderzoek kunnen uitwijzen dat er sprake is van een verontreinigingsbron binnen de luchtbehandelingsinstallatie. Dez...

  Meer informatie
 • desinfectie inductie wtw units

  Desinfectie inductie-wtw-units

  Inductie-units en ventilatorconvectoren zijn bedoeld voor het ventileren, koelen en verwarmen van afzonderlijke ruimten op individueel niveau. Deze ze...

  Meer informatie
Wilt u profiteren van kortingen tot wel 20% op een binnenmilieuonderzoek?